75350 Ayer Keroh & 71760 Bandar Enstek
0186619002 - Wanzai (Nilai)
0137381785 - Kas (Melaka)

Blog

iPhone Repair Melaka & Negeri Sembilan

Beli iPhone second hand di mudah.my dan ‘No Network’ selepas seminggu. Adakah ini Scam? Apa sebenarnya berlaku?

Beli iPhone second hand di mudah.my dan ‘No Network’ selepas seminggu. Adakah ini Scam? Apa sebenarnya berlaku? Apa sebenarnya yang berlaku bila iPhone second hand korang yang baru beli kat mudah.my tu tiba tiba jadi ‘No Network’ selepas seminggu pakai? Pasti korang dah mula menyumpah seranah seller di mudah.my yang jual phone tu kat korang…
Read more

Apakah yang sebenarnya berlaku kalau lcd screen iphone anda tiba tiba bergerak sendiri (ghost touch)?

Apakah yang sebenarnya berlaku kalau lcd screen iphone anda tiba tiba bergerak sendiri (ghost touch)? Pernah tak terjadi bila iPhone korang terjatuh, korang touch kat screen tapi tak ada respond dan tiba – tiba screen bergerak sendiri macam korang tengah touch, tapi korang tak touch pun. Keadaan ni dipanggil ‘Ghost Touch’. Kalau dalam Bahasa Malaysia,…
Read more

iPhone 6 Motherboard Repair Melaka

Taliponiesta Melaka menyediakan servis repair motherboard juga ya, bukan sahaja basic hardware repair seperti LCD Screen dan bateri sahaja. Bahkan, servis repair motherboard kami adalah antara yang PALING MURAH di Melaka! Kalau tak percaya, anda boleh bandingkan harga kami dengan harga di tempat lain. Jika anda nak tukar screen iPhone, boleh terus datang ke kedai…
Read more

3 Sebab dan Punca Utama Bateri iPhone Menjadi Kembung dan Cepat Drain

3 Sebab dan Punca Utama Bateri iPhone Menjadi Kembung dan Cepat Drain 1. Selalu Overcharge. Bila anda charge phone voltage akan mengalir dari plug point ke dalam bateri iPhone. Proses ni menyebabkan bateri iPhone korang dari 0% menjadi 100%. Bila bateri anda dah penuh, anda kena cabut charging cable dari iPhone anda secepat mungkin. Ini…
Read more

Adakah selamat menggunakan iPhone yang mana baterinya sudah kembung tetapi performance bateri masih baik dan tak cepat drain?

Adakah selamat menggunakan iPhone yang mana baterinya sudah kembung tetapi performance bateri masih baik dan tak cepat drain? Adakah anda salah seorang pengguna iPhone yang mana bateri dah kembung dan anda sudah mula nampak kesan bateri kembung pada skrin, tetapi performance bateri masih baik dan tidak drain dengan laju, atau erti kata lain, bateri masih…
Read more

Apa Yang Perlu Dibuat Sebelum Anda Update iOS Pada iPhone

Sebelum anda Update iOS pada iPhone anda, ada satu perkara yang biasanya pengguna iPhone terlepas pandang. Perkara ini adalah sebenarnya yang paling penting anda buat dan jika gagal dilakukan, akan menyebabkan iPhone anda tidak boleh update. Langkah pertama, anda perlulah update dahulu iTunes pada laptop anda ya 🙂

Are You In Melaka And Currently Googling ‘Fix Phone Screen Near Me’?

Are You In Melaka And Currently Googling ‘Fix Phone Screen Near Me‘ or ‘Phone Fix Near Me‘? Well you found us! We are Taliponiesta Melaka, the best phone fixer in Melaka based on quality and reasonable price. What kind of problem are you facing with your phone? Is it the screen broke into pieces, battery…
Read more

Selamat Menyambut 61 Tahun Kemerdekaan Malaysia, Tanah Airku.

MERDEKA Satu jeritan yang banyak berulang meresap meresap… seperti senyum gadis di pertemuan menerawang… serupa gema di tengah malam merempuh… seperti kereta kebal di medan perjuangan. Pekiklah! Jeritlah! Dan… Maralah! Tongkat Warrant 4 Julai 1954

iPhone Murah Melaka

Taliponiesta kini mengorak langkah kehadapan dengan memulakan jualan telefon pintar secondhand. Kami memfokuskan kepada jualan iPhone untuk masa sekarang. Stok iPhone kami merangkumi iPhone 6, iPhone 6S, dan iPhone 7. iPhone kami adalah berstatus secondhand original dan bukanlah refurbish atau klon. Kualiti iPhone kami adalah terjamin. Hal ini kerana iPhone kami diperolehi dari suplier berdaftar…
Read more

Memanjangkan Hayat Bateri iPhone: 5 Tips Yang Anda Boleh Lakukan Sekarang

Adakah bateri iPhone anda habis dalam masa kurang dari satu hari? Apabila anda mencabut pengecas anda, peratusan turun dengan ketara? Adakah iPhone anda terasa panas yang tidak normal? Teknik penjagaan bateri yang betul boleh memanjangkan jangka hayat bateri anda, seterusnya menjimatkan wang anda. Secara teorinya, jangka hayat bateri iphone adalah 2 tahun. Penjagaan bateri yang…
Read more

Anda Pasti Tidak Percaya Apa Yang Taliponiesta Lakukan Kepada iPhone Anda Ketika Dibaiki

Taliponiesta- membaiki hampir semua kerosakan iPhone anda. Membaiki iPhone adalah merupakan kepakaran kami. Kami membaiki pelbagai masalah iPhone setiap hari. Juruteknik / jurutera kami berpengalaman luas dalam membaiki pelbagai model iPhone.   JANGAN MUDAH MELEPASKAN IPHONE ANDA UNTUK DIBAIKI, PASTIKAN IPHONE ANDA DIBAIKI OLEH MEREKA YANG BETUL- BETUL PAKAR SAHAJA, IPHONE ADALAH PERANTI YANG HALUS…
Read more

iPhone Repair Nilai

iPhone Repair di Nilai Negeri Sembilan. Kami memberikan servis tukar bateri iPhone paling murah untuk pelanggan dari kawasan Nilai, Sepang, Sendayan, Seremban 2 dan Labu. Penggantian bateri iPhone di kedai kami Taliponiesta Nilai datang dengan 1 bulan warranty.  Senarai Harga Tukar Bateri iPhone iPhone 5 : Rm 68 iPhone 5s : Rm 68 iPhone 6…
Read more

Senarai Harga Tukar LCD Screen iPhone di Taliponiesta Melaka

Anda nak tahu dimana tempat nak tukar bateri iPhone atau LCD Screen iPhone paling murah di Melaka? Mana lagi kalau bukan di Taliponiesta Melaka. LCD – PERCUMA DUA (2) TEMPERED GLASS iPhone 4 hanya Rm 110 iPhone 5/5S hanya Rm 160 iPhone 6 hanya Rm 185 iPhone 6+ hanya Rm 195 iPhone 6S hanya Rm 225 iPhone 6S+ hanya Rm 240…
Read more

Taliponiesta Keluarkan Power Bank Custom ?

Taliponiesta akan mengeluarkan satu produk yang boleh ‘custom‘ iaitu power bank, dibawah nama Wrapgod by Taliponiesta. Power bank ini akan menggunakan Power bank asas Pineng Model PN 953 yang berkapasiti 10,000 mAh dan mempunyai dua output iaitu satu 2.1 A dan lagi satu 1.0 A. APA YANG BOLEH DI ‘CUSTOM’ ? Power bank Wrapgod by…
Read more

Senarai Harga Tukar Bateri iPhone Taliponiesta Melaka

Tukar Bateri iPhone Paling Murah di Melaka Senarai Harga Tukar Bateri iPhone iPhone 4/4S hanya Rm 60 iPhone 5/5S hanya Rm 68 iPhone 6 hanya Rm 85 iPhone 6+ hanya Rm 98 iPhone 6S hanya Rm 85 iPhone 6S+ hanya Rm 90 iPhone 7 hanya Rm 125 iPhone 7+ hanya Rm 130 Jangan lupa, setiap…
Read more

iPhone Repairing Paling Murah Melaka

Kepada semua warga MELAKA yang ada masalah handphone rosak SHARE!! SHARE!! SHARE!! DI WALL KORANG BANTU KAWAN² KORANG CARI TEMPAT REPAIR HANDPHONE MURAH DI MELAKA Kerosakkan biasa – biasa atau kerosakan yang serius ================================== Tak tahu mana nak hantar ? Dah hantar tanya tempat lain tapi tak boleh repair / mahal ? Dah hantar tempat…
Read more

iPhone Repair Melaka

Taliponiesta Melaka kini bekerjasama dengan Engineer Gadget, dibawah seliaan Kasturi bin Musa, telah memulakan perkhidmatan pembaikan (repair) iPhone. Dibawah adalah senarai harga untuk penggantian LCD dan bateri. – LCD – iPhone 4 : Rm 110 iPhone 5/5S : Rm 160 iPhone 6 : Rm 185 iPhone 6+ : Rm 195 iPhone 6S : Rm 225…
Read more

Tukar Bateri iPhone Paling Murah di Melaka

Kepada pengguna iPhone di Melaka, kalau korang nak tukar bateri iPhone korang yang dah kembung, cepat drain dan sebagainya, kami di Taliponiesta Melaka ada menyediakan servis tukar bateri iPhone dengan harga yang sangat murah. Grade yang kami offer adalah Original. Harga pula sangat berpatutan. Cuba semak harga bateri (siap pasang) dibawah, dan untuk pengetahuan korang,…
Read more

Taliponiesta Melaka Sudah Ada di Google Maps

Kepada orang Melaka, Taliponiesta Melaka kini sudah boleh dicari di Waze dan Google Maps. Lepas ni mudah lah korang nak cari Taliponiesta Melaka untuk beli power bank, cable ataupun tukar bateri iPhone. Kalau korang search ‘Taliponiesta Melaka’ kat Google Maps dari phone, lepas dapat search tu, korang scroll sikit ke bawah and akan nampak update yang terbaru…
Read more

Taliponiesta Melaka Sudah Ada di Waze

Kepada orang Melaka, Taliponiesta Melaka kini sudah boleh dicari di Waze dan Google Maps. Lepas ni mudah lah korang nak cari Taliponiesta Melaka untuk beli power bank, cable ataupun tukar bateri iPhone. Kalau korang search ‘Taliponiesta Melaka’ kat waze, dia akan keluar macam gambar kat bawah ni. Select option yang paling atas tu ya. Itu…
Read more

Power Bank Paling Cantik Abad Ini

Hai semua, kalau korang mencari power bank yang paling cantik di Malaysia bagi tahun 2018 ni, anda hanya boleh dapatkannya di Taliponiesta sahaja! Ini kerana kami menjual power bank dari jenama HOCO ni, design nya memang sangat cantik. Hoco baru sahaja mengeluarkan 3 siri power bank dengan keluaran ‘Floral Series’. Jadi Power Bank ni dinamakan…
Read more

5 Tips Penjagaan Power Bank

Jangan tinggalkan di tempat panas. Simpan powerbank anda di tempat yang suhunya tidak panas. Sebagai contoh, jangan simpan power bank anda di dalam kereta yang diletakkan dibawah cahaya matahari. Bahkan sebaiknya elakkan letak power bank anda di dalam kereta langsung! Cas Powerbank Anda Gunakan Plug Point (Atau Power Bank Sahaja) Jika anda gunakan car charger,…
Read more

Aksesori Telefon Murah Kini Ada di Melaka!

Kepada ORANG MELAKA, kedai aksesori telefon murah kini ada di Melaka! Bukan sahaja murah, kami juga menyediakan pelbagai aksesori telefon anda yang stylo. Termasuklah charging cable, casing, adapter, monopod, tripod, iRing, power bank, microphone, earphones, speaker, cable organizer, car charger, car holder game pad, gel pad, mini table fan dan macam macam lagi! Dapatkan aksesori…
Read more