Skip to content

[Bm] Taliponiesta Berusia Tiga Tahun Pada Hari Ini 6 September 2020

Saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pelanggan Taliponiesta. Oleh kerana sokongan dari anda, Taliponiesta berjaya teruskan usaha kami untuk memberi servis yang terbaik kepada anda yang berada di sekitar Negeri Sembilan. Terima kasih dan Tahniah! Kini kami sudah berusia tiga tahun! Taliponiesta bermula pada… Read More »[Bm] Taliponiesta Berusia Tiga Tahun Pada Hari Ini 6 September 2020

[Bm] Kenapa Skrin iPhone yang Pecah Tidak Dilindungi Waranti? Jadi Apa Guna Waranti?

Jika anda pernah membeli iPhone baru mahupun terpakai, pastinya anda akan diberi waranti oleh penjual tidak kira samada penjual persendirian, kedai telefon mahupun Authorised Reseller..Pada kebiasaannya jika anda membeli iPhone berstatus baru, anda akan diberi jaminan waranti selama satu tahun terus kepada Apple Malaysia. Kemudian… Read More »[Bm] Kenapa Skrin iPhone yang Pecah Tidak Dilindungi Waranti? Jadi Apa Guna Waranti?

[Bm] Beli iPhone Second Hand Di mudah.my Dan ‘No Network’ Selepas Seminggu. Adakah ini Scam? Apa sebenarnya berlaku?

Apa sebenarnya yang berlaku bila iPhone second hand yang anda baru beli di mudah.my tu tiba tiba jadi ‘No Network’ selepas seminggu digunakan? Pasti anda sudah mula memaki dan menyumpah penjual di mudah.my yang menjual iPhone itu kepada anda minggu lepas, sebabnya bila anda cuba… Read More »[Bm] Beli iPhone Second Hand Di mudah.my Dan ‘No Network’ Selepas Seminggu. Adakah ini Scam? Apa sebenarnya berlaku?

[Bm] Apa Cerita Dengan ‘Battery Health’ Ni? Penting Ke Peratus Battery Health Yang Tinggi?

Kebimbangan utama pengguna iPhone masakini semestinya berkaitan dengan Kesihatan Bateri atau ‘Battery Health‘. Adakah anda faham bagaimana ‘Battery Health‘ ini berfungsi? Battery Health / Kesihatan Bateri. Battery Health ini adalah satu nombor dalam bentuk peratusan yang dicipta oleh Apple untuk memberitahu kita semua bahawa apakah status bateri… Read More »[Bm] Apa Cerita Dengan ‘Battery Health’ Ni? Penting Ke Peratus Battery Health Yang Tinggi?

[Bm] Apa Yang Sebenarnya Berlaku Apabila Skrin iPhone Anda Tiba Tiba Bergerak Sendiri (Ghost Touch)?

Pernah tak terjadi bila iPhone anda terjatuh, anda sentuh pada skrin tetapi tiada respond dan secara tiba – tiba skrin iPhone anda bergerak sendiri macam anda sedang sentuh, tetapi anda tidak sentuh pun. Keadaan ni dipanggil ‘Ghost Touch’. Kalau dalam Bahasa Malaysia, bunyinya kurang sedap… Read More »[Bm] Apa Yang Sebenarnya Berlaku Apabila Skrin iPhone Anda Tiba Tiba Bergerak Sendiri (Ghost Touch)?