75350 Ayer Keroh & 71760 Bandar Enstek
0186619002 - Wanzai (Nilai)
0137381785 - Kas (Melaka)

Adakah selamat menggunakan iPhone yang mana baterinya sudah kembung tetapi performance bateri masih baik dan tak cepat drain?

iPhone Repair Melaka & Negeri Sembilan

Adakah selamat menggunakan iPhone yang mana baterinya sudah kembung tetapi performance bateri masih baik dan tak cepat drain?

Adakah anda salah seorang pengguna iPhone yang mana bateri dah kembung dan anda sudah mula nampak kesan bateri kembung pada skrin, tetapi performance bateri masih baik dan tidak drain dengan laju, atau erti kata lain, bateri masih tahan dari pagi sampai petang dengan kegunaan yang normal?

Kalau ya, artikel ni adalah khas untuk anda. Anda mesti fikir ‘tak apa lah, bateri kembung pun tak ada masalah. Bateri tak drain laju pun’. Ya betul, bateri iPhone anda MUNGKIN masih perform dengan baik dan tak drain dengan laju. Tetapi anda kena ingat bahawa bateri korang tu dah kembung. Walaupun bateri kembung sikit je, anda kena ingat yang bateri tu akan bertambah kembung lagi.

————————————————————————————
3 Sebab dan Punca Utama Bateri iPhone Menjadi Kembung?
————————————————————————————

Kedudukan bateri iphone ni adalah dibawah LCD screen. Bila bateri dah mula kembung, dia akan mula menolak LCD screen kearah luar. Jadi semakin kembung bateri, semakin banyak tekanan (pressure) yang akan dikenakan terhadap LCD screen yang mana akan menyebabkan bahaya dan boleh merosakkan (damage) LCD screen korang pulak. Macammana, teruk kan?

Itu bukanlah yang paling teruk. Worst case scenario adalah, bateri iPhone korang yang kembung tu, MELETUP. Itu kami tak dapat bantu, iPhone dan harapan anda telah pun berkecai. Have a nice day friends!

Leave a Reply